Hirtelen visszalépett az Állatkert vezetésére pályázó Szabó Roland – Sajtóhírek rendőrségi nyomozásról szólnak

Hirtelen visszalépett az Állatkert vezetésére pályázó Szabó Roland – Sajtóhírek rendőrségi nyomozásról szólnak

Gy. Németh Erzsébet fõpolgármester-helyettes és Szabó Roland, az állatkert főigazgató-helyettese 2020. május 20-án (Fotó: MTI/Kovács Attila)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Visszavonta a Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatói pozíciójára korábban beadott pályázatát Szabó Roland. Erre is tekintettel Karácsony Gergely főpolgármester visszavonta a főigazgatói kinevezéséről szóló határozatát – röviden csak ennyit jelentett be kedden este a Főpolgármesteri Hivatal sajtóosztálya.

Habár indoklást nem fűztek a történtekhez, így nem lehet tudni hivatalosan, hogy mi áll az ügy hátterében, a sajtóhírek szerint ennek egy rendőrségi nyomozáshoz lehet köze. Egy magát bűnügyi magazinnak nevező hírportál ugyanis kedden egy olyan cikket jelentett meg, miszerint üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett csalás, valamint hamis magánokirat felhasználása bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt nyomozást folytat Szabó Roland ellen a rendőrség. Az írás szerint a férfit olyan bűntettekkel gyanúsítják, amelyeket még azelőtt követett el, hogy a közkedvelt budapesti intézmény vezetője lett.

Szabó Roland továbbra is főigazgató-helyettesként dolgozik a Fővárosi Állat- és Növénykertben.