Hivatalos: Magyarországra jön a pápa

Hivatalos: Magyarországra jön a pápa

Ferenc pápa Budapesten, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus zárómiséje előtt a Hősök terénél 2021. szeptember 12-én (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye egész közössége örömmel értesült arról, hogy Ferenc pápa 2023. április 28–30. között hazánkba látogat – közölte Erdő Péter bíboros hétfőn. Mint közleményében írta, a Szentatyával való találkozások színhelye Budapesten lesz, „ami külön öröm mindannyiunk számára”. Szeretettel várjuk a hazai és a határon túli papokat és hívőket, zarándokokat. Legyen a találkozásunk Szent Péter utódjával döntő lépés azon az úton, amelyen együtt járunk Krisztus felé – tette hozzá.

A Vatikán News a részletes programot is megírta, e szerint a pápa 28-án, pénteken délelőtt 10 órakor érkezik a Liszt Ferenc reptérre, ahol vasárnap 17.30-kor fognak elbúcsúzni tőle. Érkezése után a Sándor palotában találkozni fog a köztársasági elnökkel, majd a miniszterelnökkel is. Még az első napon különböző állami szervek, civilek és diplomáciai testületek képviselőivel is találkozik, majd a püspöki karral és papokkal, papnövendékekkel. Másnap szegényekkel, menekültekkel és fiatalokkal találkozik, utóbbiakkal a Papp László Arénában, de a Vakok Boldog Batthyány-Strattmann László Katolikus Szociális Intézményének gyermekeivel is. Vasárnap fél 10-től a Kossuth téren tart szentmisét, majd elutazása előtt a tudományos és a kulturális élet szereplőivel találkozik.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) közleményben üdvözölte a Szentszék bejelentését. Mint írták, „a Szentatya a béke követe, amire Kelet- és Közép-Európa népeinek nagy szüksége van”. Hozzátették: a kormány minden szükséges támogatást megad az újabb pápalátogatás állami és egyházi programjainak előkészületeihez.