Hőség- és zivatarfigyelmeztetés

Hőség- és zivatarfigyelmeztetés

Fotó: met.hu

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elsősorban a Dunától keletre képződhet kevés gomolyfelhő, amelyből főként északkeleten alakulhat ki néhány helyen zápor, zivatar. A nyugati, északnyugati szél déliesre fordul, időnként megélénkül, de zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A hőmérséklet kora délután 33 és 39, késő este 23, 28 fok között valószínű.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetést adott ki csütörtök éjfélig két okból is:

Zivatar

Hajnalban nyugat felől zivatarrendszer érintheti (bizonytalan mértékben) a Dunántúlt, a nyugati országrészben nagy bizonytalanság mellett zivatarok fordulhatnak elő.Csütörtökön a délután folyamán főként az Északi-középhegység tágabb környezetében, az Alföld északi, északkeleti vidékein, illetve a középső tájakon van határozottabb esély zivatarok kipattanására, majd a késő esti órákban újabb zivatarrendszer kerülhet közel az északnyugati határainkhoz. A zivatarokat viharos (jobbára > 60-80 km/h, elsősorban csütörtökre virradó éjszaka néhol akár ~90 km/h) széllökések kísérhetik, az erősebb gócokhoz jégeső (esetleg akár > 2 cm), illetve intenzív csapadék is társulhat.

Hőség

A napi középhőmérséklet (tehát nem a maximum, hanem az átlag!) az ország döntő részén csütörtökön is meghaladja a 26, 27, az Alföldön és a Dunántúl délkeleti részén a 28, 29 fokot.

Címkék: időjárás