Hullanak a fejek a külügyben

Hullanak a fejek a külügyben

Szijjártó Péter (Fotó: Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Rövid időn belül három főosztályvezetőt is leváltott Szijjártó Péter a tárcájától – értesült a Népszava.

A cikk szerint egyikük a minisztérium Oroszország, Kelet-Európa és Közép-Ázsia főosztályának vezetője, Kudrjavcev Jenő. Neki Szijjártó Péter keddi, taskenti útja után kellett távoznia, állítólag azért, mert ő volt a felelős a miniszteri felkészítő anyag tartalmáért, ám Szijjártó Péter azzal nem volt elégedett.

Nem ő az egyetlen vezető, akinek hasonló okok miatt kellett mennie. A lap információi szerint nemrég szintén egyetlen hiba miatt váltották le Szilágyi Balázst, aki a visegrádi együttműködés és Közép-Európa főosztályt vezette – neki ráadásul a minisztériumból is távoznia kellett.

Korábban a Hableány turistahajó tavaly májusi katasztrófáját követően menesztették Sipos Sándort a Leggyorsabban fejlődő gazdaságok főosztályának éléről – ide tartozik Dél-Korea is –, az ok ebben az esetben egy Szijjártó Péter által nem megfelelő minőségűnek tartott kommunikációs felkészítő volt.