Hvg360: Közel hatvan iskolát zárna be a kormány az önkormányzati választások után

Hvg360: Közel hatvan iskolát zárna be a kormány az önkormányzati választások után

Iskola. Képünk csak illusztráció (Fotó: Unsplash/Ivan Aleksic)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Iskolabezárásokra készül az Orbán-kormány, de a kis létszámú, jellemzően leszakadó térségekben található intézményekre csak a június 9-ei önkormányzati választás után kerülne lakat – ezt állítja a hvg360 csütörtöki cikke. Mint írták, értesüléseik szerint mintegy 60 olyan iskolát zárnának be, amelyekben 7 fős vagy annál is kisebb létszámú osztályok vannak.

A lap úgy tudja, a tervezett iskolabezárási hullám „racionalizálás” vagy „struktúraátalakítás” munkacímen fut a kormányzatban. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón a hvg.hu kérdésére többek között azt mondta: „jogos felvetés, hogy az iskolai struktúrát kell-e alakítani vagy sem, de ez politikailag is érzékeny kérdéseket vet fel és számtalan más vonatkozása is van az ügynek”. A cikk hozzátette: a kisiskolák bezárásának, a kis létszámú osztályok megszüntetésének ötletével az Orbán-kormány régóta foglalkozik.

Frissítés: A Telex megkereste az ügyben a Belügyminisztériumot, akik annyit írtak csak az esetleges iskolabezárások kapcsán, hogy ez „fake news”, tehát nem igaz, hogy ezt terveznék.

Címkék: iskola, oktatás