Így döntött az ügyészség az angyalföldi gyilkosról

Így döntött az ügyészség az angyalföldi gyilkosról

Bûnügyi technikus helyszínel 2023. július 14-re virradóan egy XIII. kerületi társasház előtt, miután az egyik lakásban holtan találtak egy 27 éves nőt. (MTI/Mihádák Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Fővárosi Főügyészség az emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vett férfi letartóztatását indítványozta – írja az ügyészség közleményében.

Mint írják, a 35 éves férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2023. július 13-án, a hajnali-kora reggeli órákban egy XIII. kerületi lakásban a barátnőjére támadt, akinek kioltotta az életét. A férfi az ölést követően, már az esti órákban balesetre hivatkozva bejelentést tett a rendőrségen, majd a hatóságok elől megszökött és elfogásáig bujkált.

A rendőrség hajtóvadászatot indított a férfi ellen, és 5 napon belül őrizetbe vette, majd emberölés bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki. A Fővárosi Főügyészség elszökésére, személyi körülményeire és a bűncselekmény kiemelt törvényi fenyegetettségére is figyelemmel nem lát semmilyen lehetőséget enyhébb kényszerintézkedésre. A letartóztatás elrendelésének tárgyában a nyomozási bíró várhatóan a pénteki napon dönt.