Így pályázna uniós pénzekre a megyei közgyűlés Csongrádban

Így pályázna uniós pénzekre a megyei közgyűlés Csongrádban

Gémes László (Fidesz-KDNP), a Csongrád-Csanád megyei közgyûlés elnöke beszédet mond elektromos autók átadásán Szegeden, a Belvedere-palota bejáratánál 2021. július 21-én. (MTI/Rosta Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Péntek délelőtt szavaz a Csongrád-Csanád vármegyei közgyűlés arról, hogy 3,2 milliárd forint értékben pályázzon uniós pénzekre turizmusfejlesztés címszóval, ebben pedig Gémes László közgyűlési elnök fiának az egyesülete is részt vesz – írta meg a Hvg.hu. „Azok a furcsák, akiknek ez furcsa, én sajnálom ezeket az embereket”, mondta a lapnak Gémes László, amikor arról kérdezték, szerinte ez nem összeférhetetlen-e. 

Összesen 3,188 milliárd forint értékben pályázna aktív turizmus fejlesztésére Csongrád-Csanád vármegye önkormányzata. Az egyik vízi turisztikai pályázatra a Kurca-völgye Egyesülettel partnerségben nyújtja be a pályázatot az önkormányzat. Az egyesületet még maga Gémes László alapította, majd 2019-ben visszalépett az elnökségi posztról, azóta azt egyik fia, Gémes Gergely tölti be, az alelnök pedig a másik fia, ifjabb Gémes László. „Bár az egyelőre nem világos, hogy a Kurcát érintő fejlesztésekre pontosan mennyit költenének el a pályázati pénzekből, valószínűnek tűnik, hogy sok tízmillió, vagy akár százmillió forintról van szó” – véli a Hvg.hu.

A lap megkérdezte, hogy nem aggályos-e, hogy egy uniós támogatásra közösen pályázik az önkormányzat és annak vezetőjének családjához kötődő civil szervezet, nem merül-e fel az összeférhetetlenség gyanúja, de Gémes határozott nemmel válaszolt. Szerintem azok a furcsák, akiknek ez furcsa, én sajnálom ezeket az embereket – jelentette ki.

Gémesék korábban szép összegeket kaptak a Széchenyi Terv Vidékfejlesztési programjából és a Nemzeti Fejlesztési Tervből. A fejlesztési programokat összesítő kormányzati honlap szerint Gémes Lászlónak 2017 óta több mint 230 millió forint jutott a lap szerint.