Így reagált Márki-Zay megjegyzésére Gulyás Gergely

Így  reagált Márki-Zay megjegyzésére Gulyás Gergely

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2023. augusztus 24-én. (MTI/Máthé Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Gulyás Gergely a kormányinfón reagált Pálffy István minapi kirúgására a HírTV-től: mint leszögezte, a kormány nem avatkozik bele abba, hogy egy médium hogyan értékeli munkavállalóit. „Az viszont egyértelmű, hogy a pedofíliát semmilyen formában nem lehet támogatni.” 

Majd azt is megkérdezték a Miniszterelnökséget vezető minisztertől, mit szól Márki-Zay minapi Facebook-posztjához, amelyben ezt írta: „Tegnap Pálffy Istvánnal beszélgettem, mára kirúgták. Pénteken Gulyás Gergely lesz a beszélgetőpartnerem.” (a két politikus pénteken vitázik egymással a csütörtökön kezdődő tihanyi Tranzit Fesztiválon). A miniszter erre így válaszolt: mindig örül, ha a baloldal részéről szellemességgel találkozik, hiszen ritka ez tőlük, ezt ünnepelni kell.

Mint megírtuk, Pálffy István egykori híradós, majd parlamenti képviselő meglepő fordulattal kezdte a pedofíliáról kérdezni a hódmezővásárhelyi polgármestert: „én egy másik példát akartam hozni, és hozom is. Van az, hogy bizonyos türelemmel kétségkívül kell lenni egy olyan betegség felé, mint a pedofília. És ugyanakkor ott vannak a gyermekeink.” Márki-Zay kétszer is visszakérdezett, miféle türelemmel kell lenni eziránt, mire Pálffy azt mondta, hogy a betegséggel szemben kell, illetve minden beteggel szemben türelmet kell tanúsítani. Márki-Zay azt válaszolta, egy tömeggyilkos is lehet beteg, de ettől még nem kell vele szemben sem türelmesnek lenni. Az is egy mentális betegség, reagálta erre Pálffy, majd még azt is mondta: „nem is azt mondom, hogy kizárólag türelmesnek kell lenni, hanem hogy nem lehet szembeállítani egy másik csoporttal. Tehát itt a gyerekek védelméről van szó.”