Indul a tanév és a tüntetési szezon

Indul a tanév és a tüntetési szezon

Az Egységes Diákfront és a PDSZ sajtótájékoztatója Budapesten (Fotó: Magyar Hang/R. Kiss Kornélia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

 

Szeptember elsején országos tanévnyitó címmel tüntetést szerveznek a Kossuth térre – jelentette be a korábban is számos tiltakozást szervező Egységes Diákfront. Tarnay Katalin, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének országos választmányi tagja azt tette hozzá, hogy szeretnék megtölteni az Országház előtti területet. Azokat is invitálta, akik már nem járnak a közoktatásba, hogy egy rendhagyó osztálytalálkozó keretében találkozzanak ott korábbi osztálytársaikkal.

A tervek szerint a következő napokban is készülnek eseményekkel egészen a szeptember 15-i demokrácia napi tüntetésig, amelyet a Fridays for Future-rel együttműködésben szerveznek.

Mészáros Bence, az Egységes Diákfront elnökségi tagja bejelentette azt is, hogy az Egységes Diákfront országszerte újabb helyi szervezeteket alapít, és számos városban szervez programokat az elkövetkező hónapokban. Jelenleg 12 városban működik úgynevezett bázisuk. Döntöttek egy Országos Közös Akarat nevű platform megalapításáról is, amelyen belül együttműködhetnek az oktatással foglalkozó szervezetek, és közösen léphetnek fel. A következő napokban egyébként több városban tartanak majd fórumokat a társszervetekkel közösen, szerdán Szegeden, később további megyei jogú városokban és más településeke.

Perlaki-Borsos Noel, a diákszervezet másik elnökségi tagja hozzátette: a megmozdulásokhoz és a szervezet bővítéséhez az Ahang.hu-n gyűjtenek adományokat.