Ingyen tesztelik az óvodásokat a II. kerületben

Ingyen tesztelik az óvodásokat a II. kerületben

Negatív koronavírusteszt (Fotó: MTI/Rosta Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ingyenes, önkéntes tesztelési lehetőséget biztosít az önkormányzat a II. kerületi óvodákba járóknak – adta hírül Facebook-oldalán Őrsi Gergely, a kerület polgármestere.  Eddig több mint 300 gyermek jelentkezett az óvodai tesztelésre.

„Több jelzés érkezett, hogy a szülők szívesen teszteltetnék óvodáskorú gyermekeiket, de a gyerekekben bizalmatlanságot keltő idegen környezet vagy egyéb okok miatt ezt kevesebben teszik meg. Most ebben igyekszik segíteni az önkormányzat. A II. kerületi önkormányzat a saját fenntartású óvodáiban november 26. és december 1. között teszteli ingyenesen az óvodásokat. A gyermekek antigén tesztelése önkéntes, ingyenes és minden esetben szülői hozzájáruláshoz kötött. A mintavételt a közegészségügyi előírások szigorú betartásával, szakképzett egészségügyi dolgozók végzik, a lebonyolításában és szervezésében az intézmények munkatársai is közreműködnek” – írta Őrsi Gergely.

Továbbá megjegyzi, hogy az óvodások szűrésén túl újra ingyenes tesztelést szervez a II. kerület november 27-én két helyszínen, a Mechwart ligetben és a Klebelsberg Kultúrkúria parkolójában 9 és 12 óra között, valamint a Marczibányi Téri Művelődési Központ Újklub termében november 29-én és november 30-án 10 és 13 óra között. A tesztelés menetéről és a regisztrációról ezen a linken találnak tájékoztatást.