Ismét a fideszes vezetésű kormányhivatal előtt a Karácsony-féle krízisszálló terve

Ismét a fideszes vezetésű kormányhivatal előtt a Karácsony-féle krízisszálló terve

Az V. kerületi Gerlóczy utca (Fotó: MTI/Mónus Márton)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ismét – az egykori józsefvárosi fideszes alpolgármester – Sára Botond által vezetett Fővárosi Kormányhivatalhoz kerül a fővárosi városházán tervezett hajléktalanszálló kérdése. Korábban már elutasították ezt az elképzelést, a bíróság azonban most úgy döntött, hogy új eljárást kell lefolytatniuk.

Karácsony Gergely főpolgármester még a koronavírus-járvány első hulláma alatt döntött úgy, hogy a Fővárosi Önkormányzat Gerlóczy utcai, kihasználatlan szárnyában a korábban tervezett Budapest Galéria helyett átmeneti krízisszálló lesz kialakítva. Már zajlottak a munkálatok, amikor a Fővárosi Kormányhivatal műemlékvédelmi okokra hivatkozva megtiltotta mindezt. – Az érintett ingatlan műemlék, továbbá műemléki jelentőségű területen és a turisták által is nagy számban látogatott világörökségi védőövezetben fekszik, illetve kiemelten védett régészeti lelőhelyeknek is része – közölte akkor a Sára Botond által vezetett kormányhivatal.

Karácsony Gergely szívtelenség nevezte ezt a döntést, egyúttal meg is támadták a bíróságon. Arra hivatkoztak, hogy nem megalapozott az elutasítás indoklása, hiszen az épület állaga, műemlékvédelmi jellege nem sérült volna az ellátó kialakításával és megnyitásával.

Főpolgármesteri Hivatal sajtóosztálya most közölte, hogy a Fővárosi Törvényszék új eljárásra kötelezte a Fővárosi Kormányhivatalt. Ezt a döntést üdvözölték, egyúttal reményüket fejezték ki, hogy az átmeneti hajléktalanszálló minél hamarabb megnyithat, most, amikor arra a legnagyobb szükség van.