Itt a rendőrségi szigor: Több száz intézkedés két nap alatt

Itt a rendőrségi szigor: Több száz intézkedés két nap alatt

Rendőrségi ellenőrzés a kijárási korlátozások idején (Fotó: police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A rendőrség 256 esetben intézkedett az éjszakai kijárási korlátozással kapcsolatban pénteken és szombaton – mondta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője vasárnap a közmédiának. Gál Kristóf tájékoztatása szerint az egyenruhások 28 esetben figyelmeztettek, 168 alkalommal helyszíni bírságot szabtak ki, 60 esetben pedig feljelentést tettek. A helyszíni bírságok fejenkénti átlaga 20 ezer forint volt.

Az MTI híre szerint a szóvivő beszámolt arról is, hogy szintén az elmúlt két napon 262 esetben intézkedtek a helytelen maszkhasználat miatt, a rendőrök 53 esetben figyelmeztettek, 143 helyszíni bírságot szabtak ki és 66 feljelentést tettek.

Emellett pénteken és szombaton tíz boltnál találtak olyan szabálytalanságokat, amelyek miatt be kellett zárni az üzleteket. Ezeknek a boltoknak összesen 102 napig kell zárva tartaniuk. Gál Kristóf kiemelte, elsősorban az üzletek, vendéglátóhelyek üzemeltetőinek, tulajdonosainak a felelőssége, hogy betartassák a maszkhasználatra vonatkozó szabályokat a vendégekkel, valamint az alkalmazottakkal.

Szavai szerint az ellenőrzések célja továbbra is, hogy a rendőrség „szövetségese” legyen azoknak, akik felelősen betartják a szabályokat, és kiszűrjék azokat, akik mások egészségét veszélyeztetik.

A koronavírus-járvány terjedése miatt kijárási korlátozás lépett életbe éjfél és hajnali öt óra között, így akkor lényegében csak a munkába igyekvők és az onnan érkezők lehetnek az utcán. A zenés, táncos szórakozóhelyeknek zárva kell tartaniuk, az egyéb vendéglátóhelyeken pedig kötelező a maszk mindenkinek, csak evés és ivás közben lehet azt levenni.