Kilenc fővárosi helyet zárattak be a rendőrök az elmúlt éjszaka

Kilenc fővárosi helyet zárattak be a rendőrök az elmúlt éjszaka

Rendőrségi intézkedés a belvárosi éjszakában (Fotó: police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai szombat éjszaka összesen 9 üzlethelyiséget zárattak be a főváros V. és VII. kerületében a szabálytalanságok miatt – közölte honlapján a rendőrség. Az intézkedés minden estben 14-14 napra szól. Azt kifejezetten nem részletezték, hogy pontosan milyen problémákra bukkantak, de azt leszögezték, hogy célirányosan ellenőrzik a védelmi intézkedések betartását. Múlt éjjel a kijárási korlátozásra és az éjszakai szórakozóhelyekre fókuszáltak.

Mint ismert, a héten jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a koronavírus-járvány miatti szigorításokat, amelyek értelmében a zenés, táncos szórakozóhelyek nem lehetnek nyitva. Azt is leszögezte már többször is, hogy a rendőrség szigorúan fog fellépni és ahol szabálytalanságokat tapasztalnak, a helyet bezáratják.

A BRFK azt is közölte, hogy ugyancsak múlt éjjel a maszkviselés szabályainak megsértése miatt 38 emberrel szemben helyszíni bírságot alkalmaztak, 11 szabálysértési eljárást indítottak. A kijárási korlátozás megsértése miatt egy embert jelentettek fel.