Jakab Péter: A „cigánybűnözés” mára elveszítette etnikai jellegét

Jakab Péter: A „cigánybűnözés” mára elveszítette etnikai jellegét

Jakab Péter, a Jobbik elnöke (Fotó: Magyar Hang / Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem az ideológiákról, hanem az emberek mindennapi ügyeiről fog szólni a Jobbik politizálása azután, hogy a párt kongresszusa megválasztotta új vezetését – ezt Jakab Péter új elnök mondta a Magyar Hangnak adott interjújában. Kifejtette azt is, hogy a cigánybűnözés elveszítette etnikai jellegét. Napjainkra ugyanis egy olyan széles roncstársadalmi réteg alakult ki Magyarországon, hogy ezt már nem is lehet etnikai szempontból definiálni. A politikust múlt szombaton választották meg a Jobbik elnökévé – január 31-i megjelenő – lapunknak az elsők között beszélt terveiről.

A Jobbik kongresszusa, főként az azt megelőző időszak egyáltalán nem volt mentes a konfliktusoktól. Éles törésvonal rajzolódott ki a pártban: Jakab Péter és csapata, illetve a velük szemben más irányt képviselők között; utóbbi vonalat leginkább a nyilvánosságtól már visszalépett Szávay Istvánhoz kötötték. A küldöttek azonban egyértelműen döntöttek: Jakab Péter elnök lett, de ami fontosabb volt ebben az értelemben, csak olyan emberek kerültek be mellé az elnökségbe, akiket ő szeretett volna.

Az új vezetés szimbolikus lépéssel kezdett, a Magyar Hang írta meg, hogy felszólították a korábban a Duna-parti cipőkbe beleköpő Kulcsár Gergelyt: adja vissza megyei közgyűlési mandátumát.

Visszahívja a Jobbik a Duna-parti cipőkbe beleköpő Kulcsár Gergelyt | Magyar Hang

Legújabb lapszámunkban megjelent interjúban a pártelnök beszélt arról, hogy lesz-e gyomlálás a pártban, illetve miként akar az elmúlt időszakban jelentős népszerűségvesztésen átesett párt új szavazókat megszólítani. Kérdeztük, hogy jobboldali pártnak tartja-e még egyáltalán a Jobbikot, lesz-e közös lista Gyurcsány Ferenccel vagy inkább a Momentummal állnának össze. Az is kiderül az interjúból, hogy miből gondolja a politikus, hogy a Fidesz rendszerén keletkezett repedések már a kisebb települések felé tartanak.

Gyöngyöspatáról is hosszan értekezett Jakab Péter, megkérdeztük, szerinte ki kell-e fizetni a szegregációs perben érintett cigány családoknak a bíróság által jogerősen megítélt nagyjából 100 millió forintot. Itt szóba került az is, hogy mi lenne a megoldás a cigányság felzárkóztatására, anyagi vagy közbiztonsági kérdésről beszélünk-e.

Az interjút keresse a Magyar Hang január 31-én megjelenő 2020/5. számában!

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2020/5. számban? Itt megnézheti!