Jakab Péter bilincset akasztott Völner Pál nyakába

Jakab Péter bilincset akasztott Völner Pál nyakába

Forrás: Jakab Péter/Facebook

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Irritálja az embereket, hogy szabadon jön-megy, miközben ha valaki ellop egy kenyeret, mehet a kóterba – ezt mondta a korrupciógyanúba keveredett Völner Pálnak Jakab Péter volt Jobbik-elnök, a Nép Pártján Mozgalom vezetője, aki ezt követően egy bilincset akasztott a volt államtitkár nyakába. A politikus csütörtökön tudott Völner közelébe jutni a volt államtitkár ügyének bírósági előkészítő tárgyalásán.

„Megérdemli, egy ország várja, hogy felvegye”, tette hozzá Jakab. Völner levette a bilincset, mire Jakab visszatette, és azt mondta, „megérdemli, ez az ön bilincse.”

Később Jakab azt írta az esetről közösségi oldalán: „Rejtegették, de elkaptuk. Átadtam a fideszes Völnernek a nép üzenetét. Nem örült neki. Üzenem az összes fideszes tolvajnak, soha nem hátrálok! Vesszen a kormány, győzzön a nép! Igazságot a magyaroknak!”.

Völner Pálra az ügyészség nyolc évet, illetve 25 millió forintos pénzbüntetést kért beismerés esetén, ám ő a csütörtöki meghallgatásán nem vallotta magát bűnösnek. Érdekesség, hogy Völner védőügyvédje Varga Judit igazságügyi miniszter és több más magasrangú politikus meghallgatását is kezdeményezte az ügyben.