Jakab Pétert bírálta a momentumos főpolgármester-helyettes

Jakab Pétert bírálta a momentumos főpolgármester-helyettes

Kerpel-Fronius Gábor (Fotó: Halász Nóra / Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Miután Jakab Péter a Népszavának arról beszélt, jól kiegészítik egymást Karácsony Gergellyel, lévén ő vidéken, a főpolgármester Budapesten népszerű, utóbbi helyettese meglepően kemény bírálattal illette a Jobbikot.

Nem egységes ellenzék van, csak együttműködnek a pártok a közös célért – mondta az ATV a Nap híre című műsorában csütörtök este Kerpel-Fronius Gábor. Hozzátette. ezek a pártok más-más elképzeléssel bírnak a világról, az együttműködés erejét az adja, hogy a különbözőségek ellenére együtt tudnak működni.

Ezt megelőzően viszont a momentumos főpolgármester-helyettes éles kritikával illette a Jobbikot, és annak vezetőjét, Jakab Pétert.

Kerpel-Frónius Gábor a Jobbik radikális múltjára is utalásokat téve leginkább a programot hiányolta, és azt, hogy semmit sem tud arról, hogy az általa jó svádájúnak nevezett Jakab Péter mit tervez tenni ezzel az országgal. A stúdióvitában részt vevő Rangos Katalin újságíró kompromisszumkészséget sürgetett, és azt, hogy az ilyen vitákat ne ebben a formában folytassák le. Brenner Koloman jobbikos politikus, országgyűlési alelnök ugyanitt emlékeztetett, hamarosan publikálják az ellenzéki pártok közös programját. Egységet kell mutatni, ez egy történelmi helyzet, ami egybe forraszt – fogalmazott. 

A vita következő szakaszában – Rangos és Brenner bírálatai után – Kerpel-Fronius Gábor már arról beszélt, hogy a Jobbikban komoly tárgyalópartnerre leltek, korrektnek nevezve a pártok együttműködését.