Jégeső verte el Békés megyét

Jégeső verte el Békés megyét

A jégeső után maradt jégdarabokat lapátolják a Békés megyei Gádoroson 2020. február 11-én (Fotó: MTI/Rosta Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Békés megye több településén is jégeső volt kedd reggel – derül ki a Beol.hu cikkéből.

A megyei portálnak küldött fotók és videók tanúsága szerint többek között Nagyszénáson, Gádoroson, Gerendáson, Békéscsabán, Csanádapácán, Orosházán is jégeső kíséretében tombolt a vihar.

Orosháza belvárosában a vásárcsarnok tetőzetét is megbontotta és megrongálta a vihar.

A Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletére fél 10-ig 27 bejelentés érkezett. A megye valamennyi tűzoltóságának a munkatársa részt vesz a károk felszámolásában: zömében fakidőlésekhez (útra, házakra, vezetékekre) riasztották őket. A kárelhárítás folyamatos. Személyi sérülés nem történt.

Ciara felkapott egy gyereket Angliában | Magyar Hang

Mint megírtuk, hétfőn viharos széllel érkezett meg hozzánk is az Európa felett tomboló Ciara. Fákat döntött ki, épületeteket rongált meg a viharos szél országszerte, a katasztrófavédelem beavatkozására 475 alkalommal volt szükség. Legtöbbször Somogy megyében riasztották az egységeket, Fejér megyében egy felborult járműben a sofőr könnyebben megsérült. A katasztrófavédelem kedden a honlapján azt írta: jellemzően kidőlt fák és veszélyt jelentő faágak adtak munkát a tűzoltóknak, de számos lakóépületet és közintézményt is megrongált a Magyarországot is elérő Ciara viharciklon. Tizenöt megye hatvanhárom településén, összesen körülbelül 17 ezer fogyasztónál volt áramkiesés, de a szolgáltató egy-két óra alatt mindenhol megszüntette a problémát – tették hozzá.