Jobban van és elhagyhatta a kórházat a luxemburgi miniszterelnök

Jobban van és elhagyhatta a kórházat a luxemburgi miniszterelnök

Xavier Bettel (Fotó: Wikipédia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elhagyta a kórházat Xavier Bettel luxemburgi miniszterelnök, aki a múlt hét elején készített pozitív koronavírus-tesztjét követően került kórházba – közölte újságírókkal csütörtökön a luxemburgi kormány egyik tisztségviselője, akit az MTI idézett.

Bettelt – aki májusban megkapta az AstraZeneca svéd-brit gyógyszergyár oltóanyagának első adagját, de a másodikat még nem – vasárnap szállították kórházba, miután a hét elején pozitív lett a koronavírus-tesztje.

A 48 éves luxemburgi politikus állapota a hét folyamán jelentősen javult, munkáját otthonában, elszigetelten folytatja. Karantén-kötelezettsége a hatályos szabályozásnak megfelelően a hét végén jár le – közölte a kormányzati tisztségviselő. 

A miniszterelnöknél két nappal azt követően diagnosztizáltak koronavírus-fertőzést, hogy Bettel részt vett az uniós tagországok állam-, illetve kormányfőinek brüsszeli kétnapos csúcstalálkozóján. Az MTI híradása nem ejt szót arról, hogy ezen a bizonyos uniós csúcson a homoszexualitását nyíltan vállaló Bettel – szinte minden kollégájához hasonlóan – élesen bírálta a magyar homofóbtörvényt.

Bettel szerint fiatalokat sodorhat veszélybe az, ha nem beszélhetnek nyíltan a másságukról. „Nagyon sok fiatal követ el öngyilkosságot azért, mert nem tudja elfogadni önmagát olyannak, amilyen, amiért nem normálisnak tartják őket, amiért veszélyesnek tartják őket. Közben nem veszik észre, hogy a homoszexualitás nem választás kérdése, az intolerancia viszont egy választás. Én ma nem leszek toleráns az intoleranciával szemben, és harcolni fogok” – mondta.