Jócskán csökkent a korrupcióval gyanúsított Völner Pál vagyona – vagyonnyilatkozata szerint

Jócskán csökkent a korrupcióval gyanúsított Völner Pál vagyona – vagyonnyilatkozata szerint

Völner Pál az Igazságügyi Minisztériumban 2020. október 20-án (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bár kenőpénzek elfogadásával gyanúsítják, legutóbbi, 2021. decemberi keltezésű vagyonnyilatkozata szerint egy éven belül több mint 10 millió forinttal csökkent Völner Pál megtakarítása – vette észre a Hvg.hu.

A dokumentum szerint a lemondott államtitkárnak tavaly év végén 1,5 millió forint megtakarítása volt részjegyben, a képviselői tiszteletdíj hathavi összegét meghaladó készpénzállományának értéke pedig 2 millió forint volt.

Ehhez képest a 2021. januári keltezésű vagyonnyilatkozatába még azt írta, hogy részjegyben 1,8 millió forintja van, készpénze 3,5 millió forint, de ezeken felül van még takarékbetétben elhelyezett megtakarítása is, mégpedig 8,5 millió forint. Vagyis összesen 13 millió 800 ezer forintnyi megtakarítás felett rendelkezett.

Ezen túl tavaly év elején még szolgálati autóként egy Skoda Kodiaqot hajthatott – ez a decemberi dokumentumban már nincs ott.

Ismert, az ügyészség előnyért hivatali kötelességét megszegve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt folytat nyomozást Völner Pál ügyében. A megalapozott gyanú szerint Völner hosszú időn keresztül, rendszeresen, lényegében fizetésként, alkalmanként 2-5 millió forintot fogadott el a Magyar Bírósági Végrehajtó Kar elnökétől, Schadl Györgytől. A Legfőbb Ügyészség gyanúja szerint a végrehajtói kar elnöke összesen 83 millió forintot adott át az államtitkárnak a többi között azért, hogy azokat a személyeket nevezzék ki végrehajtónak, akiket a kar elnöke támogatott, valamint hogy az Igazságügyi Minisztérium hatáskörébe nem tartozó támogatásokat nyerjen el a Schadl által megjelölt személy vagy cég.