Johannis keményen visszaszólt Orbánnak, nem kér az illúzióiból

Johannis keményen visszaszólt Orbánnak, nem kér az illúzióiból

Klaus Iohannis az Európai Néppárt 2017 október 19-i rendezvényén (Fotó: Európai Néppárt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Nem egy kisebb területen létrehozott új egység, hanem az Európai Unió mellet vagyok elkötelezett. Nem hiszem, hogy új törésvonalakat kéne nyitnunk az Európai Unión belül, hanem inkább azon kéne dolgoznunk, hogy a létező törésvonalakat bezárjuk. Már van egy létező repedés kelet és nyugat között, aminek a vasfüggönyből eredő történelmi okai vannak. Ennek a megszüntetésébe szeretnék bekapcsolódni. Észak és dél közt is vannak hozzáállásbeli különbségek. Soha nem fogok részt venni újabb törésvonalak létrehozásában. Ez egy olyan hozzáállás, amit nem fogok támogatni – fogalmazott Klaus Johannis államfő. Erről a Mérce számolt be román sajtójelentés alapján.

Temesvár 30 - A romániai forradalom el nem mesélt pillanatai | Magyar Hang

Emlékezetes, Orbán Viktor december 14-én Temesváron arról beszélt: Magyarország készen áll, hogy a szomszédjaival, köztük Romániával, felépítsen egy új Közép-Európát. A forradalom kitörésének 30. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen a magyar kormányfő célul tűzte ki, hogy Közép-Európa a világ egyik legsikeresebb és legversenyképesebb térsége legyen, ahol a városokat autópályák és gyorsvasutak kötik össze, ahol mindenkinek van munkája, ahová visszatérnek a munkások, sőt ahol az okoz majd fejtörést, mit kezdjenek a Nyugat-Európából érkező munkavállalókkal.