Jönnek a felhők, de még marad a nyári meleg

Jönnek a felhők, de még marad a nyári meleg

Felhő (Forrás: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az ország nagy részén túlnyomóan derült időre számíthatunk kevés fátyol- és gomolyfelhővel, azonban északon és nyugaton erőteljessé válik a gomolyképződés, amelyből helyenként zápor, zivatar is kialakulhat – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében. 

Többnyire mérsékelt, változó irányú szél lesz a jellemző, de a Nyugat-Dunántúlon az északira forduló szél időnként megélénkül, zivatarok környezetében erős, viharos széllökések is lehetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 26 és 31 fok között alakul, de az északnyugati, nyugati megyékben csupán 23, 25 fok valószínű.

Nem lesz front felettünk, ám északnyugat felől egy hidegfront megközelíti térségünket. A fokozottan érzékenyek körében emiatt nyugaton, északnyugaton előfordulhatnak hidegfronti tünetek, fejfájás, görcsös panaszok jelentkezhetnek – figyelmeztet az Időkép.

Címkék: időjárás