Jövő heti nyitás: megkezdte a főváros a koronavírus-tesztek szétosztását a kerületek között

Jövő heti nyitás: megkezdte a főváros a koronavírus-tesztek szétosztását a kerületek között

Koronavírus-fertőzés kimutatására alkalmas teszteket adott a fővárosi önkormányzat a kerületeknek az iskolanyitás előtt, Soproni Tamás, a VI. kerület polgármestere veszi át azokat Havasi Gábortól Fotó: Fővárosi önkormányzat

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elkezdődött annak a tízezer koronavírus-tesztnek a kiszállítása, amit a főváros ajánlott fel a kerületi önkormányzatoknak, hogy az óvodák és az iskolák alsó tagozatainak megnyitása előtt tesztelni tudják a pedagógusokat és a diákokat – közölte a főpolgármesteri hivatal. Mint írták, szerdán Havasi Gábor fővárosi egészségügyi tanácsnok vitte el a teszteket a VI., a IX. és a XIV. kerület polgármesterének – valamennyiben az ellenzéki összefogás jelöltjeként győztek a 2019-es önkormányzati választáson.

A közlés szerint Karácsony Gergely főpolgármester előzőleg hétfőn egyeztetett többek között pedagógus és szülői szervezetekkel, illetve Szlávik Jánossal, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetőjével az iskolanyitásról. Emlékeztettek, hogy a fővárosi önkormányzat már korábban is biztosított ingyenes teszteket a kerületek és a lakosok részére, akkor 50 ezer tesztet osztottak szét.

Arról is írta, hogy az Ipsos áprilisi közvélemény-kutatása alapján Budapesten a legkisebb a bizonytalanság és a legmagasabb az oltási szándék (77 százalék, szemben a 21 százalék elutasítóval). Ezzel együtt a fővárosban a legmagasabb az átoltottság is.