Juhász Péter: „Ez a demokráciának nevezett monolit jön nekem eggyel”

Juhász Péter: „Ez a demokráciának nevezett monolit jön nekem eggyel”

Juhász Péter 2018-ban, még az Együtt elnökeként (Fotó: Juhász Péter Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Elégedetlen vagyok az ellenzéki munkával. Nekem egészen más az elképzelésem arról, hogy egy polgármesternek hogyan kellene politizálnia” – mondta a 444-nek adott interjúban Juhász Péter, az Együtt párt volt elnöke, aki a Magyar Kétfarkú Kutya Párt színeiben indul polgármesterjelöltként az V. kerületben a jövő júniusi önkormányzati választáson. Juhász azt érezte nyáron, hogy a két belvárosi ellenzéki polgármesterjelölt, Kovács Alex Gábor és Kerpel-Fronius Gábor igazából nem akarják megnyerni a választást, nyerhetetlennek tartják a jelenleg fideszes vezetésű kerületet. Végiglátogatta az ellenzéki pártvezetőket, és állítása szerinte többen is azt kérték, hogy legyen az ő pártjuk jelöltje. Ő nemet mondott, mert összellenzéki jelölt szeretett volna lenni.

„Ez a demokráciának nevezett monolit kormányostul, ellenzékestül jön nekem eggyel. Jönnek nekem, mert mi az Együtt-tel mindent a közösség érdekében áldoztunk fel. Ma itt nekik kell visszavonulót fújni. Van, aminek felül kell írnia a pártlogikát, a személyem ilyen” – fogalmazott Juhász. Miután nem sikerült megegyeznie minden párttal, az MKKP jelöltjeként vág neki a kampánynak. Ez szerinte üzenet az ellenzéki pártoknak is: „akik nem szeretnének a pártmutyizásban, a bindzsizésben részt venni, hanem egy ügyért küzdenek, azok ezt a Kutyapárt jelöltjeként vagy támogatásával tudják megtenni”.

Arról is beszélt, hogy az ellenzéki polgármesterek közül Baranyi Krisztina munkáját tekinti mintának, a ferencvárosi kerületvezető ugyanis „hajlamos beleszólni a gondnoki és házmesteri teendőkön túl a politikába is”. A választási kampányt közösségi támogatásból tervezi finanszírozni, és mint mondta, nyitott az előválasztásra is, polgármesterként pedig elgondolkodna azon, hogy a kerületben lakókon kívül senki más ne mehessen be autóval a Belvárosba.

Címkék: MKKP, Juhász Péter