Kacsának nevezte a Palkovics-sztorit Orbán sajtófőnöke

Kacsának nevezte a Palkovics-sztorit Orbán sajtófőnöke

Orbán Viktor miniszterelnök sajtótájékoztatót tart az Európai Parlament vitája után Strasbourgban 2018. szeptember 11-én. Balra Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár. (Fotó: MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter december végén benyújtotta lemondását, ám azt Orbán Viktor nem fogadta el – írta meg a 444.hu meg nem nevezett belső forrásokra hivatkozva. A miniszter sokáig a negyedik Orbán-kormány legerősebb emberének számított, de az elmúlt hónapokban a miniszterelnök elkezdte visszavágni a jogosultságait, ezért kívánt távozni posztjáról. A portál szerint Orbán Viktor nem fogadta el a lemondást, azt kérte tőle, hogy folytassa a munkát.

Az Alfahír megkereste a két érintettet, azaz az Innovációs és Technológiai Minisztériumot, valamint a miniszterelnök sajtóhivatalát is, hogy erősítsék meg vagy cáfolják a portál értesüléseit. A tárcától még nem jött reakció, de a kormányfő sajtótitkárságától megkapták a lakonikus választ:

„Tisztelt Szerkesztőség! Ez kacsa. Üdvözlettel: Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke”