Kapucnis férfiak támadtak meg egy baloldali vetítést

Kapucnis férfiak támadtak meg egy baloldali vetítést

Fotó: Facebook/Fáklya

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Feketébe öltözött, kapucnis férfiak támadták meg hétfőn a Fáklya nevű baloldali szervezet workshopját és vetítését – derült ki a Mérce cikkéből. A Kesztyűgyár közösségi házban tartottak egy rendezvényt, amikor a vélhetően szélsőjobboldali elkövetők berontottak, berendezési tárgyakat rongáltak meg, valamint egy férfit bántalmaztak. Az áldozat könnyű testi sértést szenvedett. A Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyelete arról tájékoztatta a Mércét, hogy közösség tagja elleni erőszak bűntett gyanújával indult nyomozás ismeretlen tettesek ellen. A felderítés érdekében nyomozócsoportot hoztak létre.

A Fáklya egy radikális baloldali csoportosulás, a tagok pedig a Forradalmi Kommunista Internacionálé kongresszusát nézték élőben. A Nem kinövöm... nevű Facebook-oldal vette észre, hogy a Nacionalista Zóna 3.0 Telegram-csatornán jelent meg korábban felhívás a támadásra. A szóban forgó bejegyzést azóta eltávolították.

Az eseményre támadók maszkot is viseltek. Az egyik résztvevőt ököllel arcon ütötték, míg egy másikat a nyakánál fogva áthajítottak a székeken. A Fáklya szerint a férfit, aki a segítségükre sietett, a földre vitték, majd ott bántalmazták. Ezek után őt kórházba is kellett szállítani. A támadók a rendőrök kiérkezése előtt elmenekültek a helyszínről.

A Mérce azt is írja, hogy az eset közvetlenül egy gyerekeknek és kamaszoknak tartott edzés helyszíne mellett történt. Az oktató a lapnak azt mondta, hallották, ahogy törnek-zúznak, egy kisfiút pedig a raktárban kellett elbújtatni, annyira megrémült a történtektől.