Karácsony a homofób törvényről: A szégyen a kormányé, és nem az országé

Karácsony a homofób törvényről: A szégyen a kormányé, és nem az országé

Karácsony Gergely főpolgármester beszédet mond a 2021- június 5-i Fudan elleni tüntetésen a Kossuth-téren (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Az Európában, benne Németországban, Bajorországban és München városában is jogos megrökönyödést és felháborodást kiváltó gyűlöletkeltő, megosztó, ostoba és aljas homofób törvény kapcsán egyszer és mindenkorra tudatnunk kell mindenkivel szerte a világban: Magyarország nem egyenlő a kormányával – erről írt közösségi oldalán Karácsony Gergely főpolgármester, egyben az MSZP-P, illetve az LMP miniszterelnök-jelöltje.

A törvény ügye egyre nagyobb hullámokat vet a magyar-német meccs napján: például Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke egyenesen szégyenletesnek nevezte, míg erre a magyar miniszterelnök azzal vágott vissza, von der Leyen közleménye a szégyenletes.

https://hang.hu/belfold/2021/06/23/orban-visszaszolt-szerinte-von-der-leyen-kozlemenye-a-szegyenletes/embed/

Karácsony leszögezte: „Senki, de senki nem ítéli el Magyarországot és a magyarokat, de lassan az egész civilizált világ megveti Orbán Viktor kormányát”. – Ennek a megvetésnek az egykori Orbán-szövetséges keresztényszociális bajor vezetés éppúgy hangot ad, mint München városának szociáldemokrata polgármestere. Ők is tudják, tudniuk kell: az ország és kormánya nem ugyanaz, és egyre kevesebb közük van egymáshoz.A szégyen a kormányé, és nem az országé – tette hozzá.

Szerinte „a magyar kormányt megillető széleskörű megvetésnek” nem lehet az a Magyarország a kárvallottja, amely „békés hétköznapokra, összetartó társadalomra, több emberségre, közös sikerekre vágyik”. – És büszke a nemzeti válogatottjára.Most van helye, nem máskor, mert ez nem lehet megosztó politikai szlogen, csakis szívből jövő közös buzdítás: Hajrá, Magyarország; hajrá, magyarok! Hajrá, magyar válogatott! – zárta bejegyzését.