Karácsony Gergely elárulta, mi lesz az első dolga a korlátozások megszűnése után – videóval

Karácsony Gergely elárulta, mi lesz az első dolga a korlátozások megszűnése után – videóval

Karácsony Gergely Facebook-üzenete Budapest újranyitása alkalmából Budapest újranyitását (Fotó: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vasárnap a főpolgármester közösségi oldalán több képet is közzétett a gyalogosok és biciklisek előtt megnyitott Pesti alsó rakpartról, a fotók mellé pedig azt írta: „a járvány rendkívül sok rossz velejárója mellett egy kis jót is hozott az életünkbe, többek között azt is, hogy megnyithattuk a rakpartot a gyalogosok és a biciklisták előtt”.

Emellett a korlátozások és a járványhelyzet miatt online zajló 6. Rehab Critical Mass szervezőinek kérdéseire videóban válaszolt. A Facebookon a következőképpen vezette fel a videót: „Ha nem lennének a járvány miatt életben lévő korlátozások, most éppen a 6. Rehab Critical Massre készülhetnénk, hogy kiálljunk a fogyatékossággal élő emberekért. Az élet keresztülhúzta ezeket a számításokat is, a rendezvény szervezői azonban példás kreativitással reagáltak a helyzetre. Online tartják meg a rendezvényt, ahol először az érdeklődők által beküldött videókat vetítik le, majd érintettekkel és szakemberekkel is lehet közös beszélgetésekbe csatlakozni. Támogatásomat szerettem volna feléjük úgy kifejezni, hogy én is készítek egy videót, amiben válaszolok a szervezők kérdéseire. Jövőre pedig remélem, hogy személyesen is lesz alkalmunk találkozni, ha túl leszünk a járványon.”

https://www.facebook.com/karacsonygergely/videos/883018568863821/?t=46

A videóban egy kérdésre elmondta, a legnehezebb számára az volt a kijárási korlátozások alatt, hogy az elmúlt hetekben nem ölelhette magához idős édesanyját és más, idősebb rokonait. Az elmúlt hetek tapasztalatai ugyanakkor azt is mutatják, hogy a budapestiek szolidárisak, együttműködőek és jó fejek.

A korlátozások feloldása után pedig az lesz az első dolga, hogy ha nem is be-, de kiül valahová a barátaival, legalábbis nagyon várja már, hogy ez megtörténjen. Arról is beszélt, hogy hamarosan újranyitják a várost, de utána is óvatosnak kell lenniük az embereknek.