Karácsony: Szerettem a számháborút, de azok az idők elmúltak

Karácsony: Szerettem a számháborút, de azok az idők elmúltak

Karácsony Gergely (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Amint korábbi cikkünkben írtuk, Orbán Viktor miniszterelnök szombat este sugárzott M1-interjújában kifejtette a bajba került budapesti turizmusról:

„Egy helyen van baj, a külföldiekre épülő budapesti turizmusnál, mert jövőre sem áll vissza a normál rend, nekik segíteni kell – fogalmazott a miniszterelnök. Szükség van tehát egy speciális budapesti programra, de jó hír, hogy Budapestnek van 100 milliárd forintja, amit tud mozgósítani.”

Karácsony Gergely budapesti főpolgármester most a Facebookon reagált a miniszterelnök megjegyzésére. A bejegyzésében leírja, hogy nincs a fővárosnak 100 milliárdja erre a célra, sőt 150 milliárdos mínuszban van.

Ebben a járvány mellett jelentős szerepe van a kormányzati megszorításoknak is. Azt javasolja a miniszterelnöknek, hogy az EU-tól jövő helyreállítási adat csilliárdjainak felét népességarányosan adja tovább az önkormányzatoknak, és ne hárítsa tovább a településekre a kormányzati feladatokat.

Mint a főpolgármester írja, „Gyerekkoromban én is szerettem a számháborút, de most más időket élünk.”

https://www.facebook.com/karacsonygergely/posts/3591710957528391?__cft__[0]=AZX98gp9HhBcSUdrtvoNDnl6tDNI3xuwFAafuM8kAWEl5CMtr9KsLR_dyFAYZo1Bp1-38yv_FraBi3ZTvDE-U5gENmkYc687ZnwZx9CjHzH0tjwJXQnLRodjoIs1JAtJ7CPrmBlxTY38boxww_e63p0dGxiGo504WpPNoK7Z6g1aHg&__tn__=%2CO%2CP-R