Karafiáth Orsolya szomszédjában történt az újbudai tűzeset

Karafiáth Orsolya szomszédjában történt az újbudai tűzeset

Az újbudai tűzeset helyszíne (Fotó: Karafiáth Orsolya)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A negyedik tűzesetet vészelte már át Karafiáth Orsolya, akinek közvetlen szomszédjában történt a péntek hajnali újbudai lakástűz. Az írónő megkeresésünkre elmesélte: a csodával határos módon átaludta az egészet.

A Kötöttfogásban is visszatérően szereplő szerző elmondása szerint szokásához híven délben ébredt arra, hogy nagyon fáj a feje. Akkor vette észre, hogy iszonyú tumultus van az ajtaja előtt, majd kilépve érezte meg az iszonyú szagot, és találkozott szembe rendőrökkel, stábtagokkal. Mindezt úgy, hogy a tűzeset, amelyet a hírek szerint a kávéfőző okozott, a közvetlen szomszédjánál történt. Ekkor ugrott a nyakába egy másik lakó, illetve érkeztek meg mások, akik korábban azt mondták a tűzoltóknak, lehetetlen, hogy legyen valaki a lakásban. Azért is nem törték fel, mert azt gondolták, egy ilyen robbanásra fel kellett volna ébrednie.

Az írónő utólag nagyon furcsán érzi magát, ez a negyedik tűz, amit ilyen formán úszott meg. Az ajtaja előtt eközben mindenfelé törmelékek hevernek, a füsttől pedig azóta még jobban fáj a feje. Megjegyezte, micsoda véletlen az is, hogy épp előző nap volt Dragomán Györgynek a Széchenyi Irodalmi Akadémián a székfoglalója A regény mint robbanás címmel. Az írónő hozzátette azt is, hogy bár iszonyú depressziós, de most valahogy azt érezte, hogy mégis csak jó túlélni.

A lágymányosi társasházba péntek délutánra csaknem mindenki visszatérhetett. A statikus megállapítása szerint a társasház továbbra is lakható, de a tűzzel érintett két lakás lakhatatlanná vált, illetve a második emeleten lévő egyik lakás is tűzkárokat szenvedett. A katasztrófában egy idős, mozgásában korlátozott nő életét vesztette, ketten életveszélyes sérüléseket szenvedtek. Péntek reggel ötven embernek kellett ideiglenesen elhagynia az otthonát, miután a robbanás történt.

A Blikk szerint a robbanás egy idős férfi otthonában történt, miközben épp kávét főzött. A lakók szerint gázrobbanás történt. A bulvárlap szerint a fal egy idős, majdnem százéves asszonyra dőlt rá, ő vesztette életét a szerencsétlenségben.