Karsai Dániel darabjára szóló jegyeket vitt a Momentum fideszeseknek

Karsai Dániel darabjára szóló jegyeket vitt a Momentum fideszeseknek

Bedő Dávid éppen Répássy Róbertnek adja át a Karsai Dániel darabjára szóló jegyet (Forrás: Momentum)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Karsai Dániel által írt színházi darabra szóló jegyeket vitt a Momentum a Parlamentben fideszes képviselőknek. Bedő Dávid az igazságügyi bizottság ülése előtt igyekezett odaadni azokat a kormánypárti politikusoknak, ez a testület ugyanis korábban leszavazta javaslatukat arról, hogy itthon is lehetőség legyen az eutanáziára.

Az ellenzéki képviselővel – az erről feltöltött videója szerint – egyedül Répássy Róbert, az Igazságügyi Minisztérium államtitkára állt le röviden beszélgetni, jelezte is, hogy hallott már a darabról. El is fogadta a jegyet. Többen azonban vele ellentétben csak szó nélkül elvették a kinyomtatott jegyet, volt azonban aki azzal utasította el, hogy már most tudja, akkor el fog utazni.

Karsai Dániel az ALS nevű gyógyíthatatlan betegségben szenved és azért küzd itthon és Strasbourgban is, hogy legyen lehetőség az életvégi döntésre, vagyis az eutanáziára. Ő maga írt egy darabot is Tökéletes nap címmel, ami az életről és a halálról szól. A Magyar Hang nemrég járt a mostanra már teljesen ágyhoz kötött alkotmányjogásznál, riportunkat ITT olvashatja.