Rendőrt kellett hívni, kávét öntött a bíró arcába Portik Tamás fia

Rendőrt kellett hívni, kávét öntött a bíró arcába Portik Tamás fia

Portik Tamás vádlottat elvezetik az ellene és társai ellen emberölés bűntette miatt megismételt eljárásban indult büntetőper első tárgyalásáról a Fővárosi Törvényszéken 2019. március 11-én (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Botrányos jelenetek zajlottak le kedd délelőtt a Fővárosi Törvényszéken, a Fenyő-gyilkosság tárgyalása előtt az Index szerint. A lap azt írta, hogy előbb a biztonságiakat, majd a rendőrséget kellett értesíteni a másodrendű vádlott, Portik Tamás fia miatt.

Mint ismert, végjátékához közeledik a több évtizeddel ezelőtt történt Fenyő-gyilkosság tárgyalása. A keddi nap nem indult zökkenőmentesen, először a biztonságiakat, majd a rendőrséget kellett értesíteni a másodrendű vádlott, Portik Tamás fia miatt. A fiatal férfi ugyanis útját állta Póta Péter tanácselnöknek a tárgyaló előtt. Ezt követően a bíró figyelmeztette a fiatal férfit, hogy menjen el az útjából, mire Portik fia egy pohár kávét öntött a bíró arcába. Végül egy újságíró lépett közbe, és vitte arrébb a támadót. 

Először a Fővárosi Törvényszék biztonsági szolgálata érkezett a helyszínre, majd a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai kezdték meg az adatrögzítést. Végül nagyjából fél tucat rendőr kísérte át az illetékes kapitányságra őt, és tanúként vitték át Portik volt anyósát, későbbi feleségének az anyósát is. Mindketten együttműködtek az egyenruhásokkal, nyugodtan hagyták el a tárgyalóterem környékét. A fiatal kihallgatását az ügyészség fogja intézni, mert hivatalos személy ellen történt a személyi szabadság korlátozása.

Fenyő Jánost 26 éve, 1998-ban ölte meg Budapesten Jozef Rohác, aki emiatt jogerős szabadságvesztését tölti. Az ügyészség azzal vádolja Gyárfást, hogy ő bízta meg előbb Tasnádi Pétert – majd mivel ő ezt nem hajtotta végre –, utána Portikot a médiavállalkozó meggyilkolásával. A vád szerint Portik meg is szervezte a gyilkosságot, és ő is bérelte fel Rohácot. A vádlottak kitartóan tagadják a bűnösségüket.

Frissítés:

A Központi Nyomozó Főügyészség hivatalos személy elleni erőszak miatt rendelt el nyomozást azután, hogy Gyárfás Tamás és Portik Tamás gyilkossági perén Portik fia kávét öntött a bíró, dr. Póta Péter arcába – írja a Magyar Nemzet. A lap szerint Portik fiát kedd délután kihallgatták.