Két magyar párnak is véletlenül más vakcinából adták be a második oltást, mint kellett volna

Két magyar párnak is véletlenül más vakcinából adták be a második oltást, mint kellett volna

Képünk csak illusztráció. Mike Judit háziorvos tájékoztat egy férfit, mielőtt beoltja az AstraZeneca koronavírus elleni vakcina első adagjával nyíregyházi háziorvosi rendelőjében 2021. április 9-én (Fotó: MTI/Balázs Attila)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy magyar nagyvárosban hiba történt az oltások során: egy hetvenen felüli házaspár első körben kínai vakcinát kapott, majd mikor megjelentek a második oltáson, ott már AstraZenecát – írja az Mfor.hu.

A pár egyik tagja szerint ezt követően arról tájékoztatták őket, „csere történt”, majd bocsánatkérésként a háziorvos hozzátette, „sajnálom, hogy elrontottam a napjukat”. A beszámoló szerint a doktornő annyit elintézett nekik, hogy tanácsot kért az immunológustól, aki azt üzente, hogy egy hónap múlva behívják mindkettejüket ellenanyag-vizsgálatra, ez május 6-án esedékes. – Ám azóta sem kérdezte senki, hogy vagyunk, mit tapasztalunk. A férjem nyom nélkül ezt is átvészelte, de én szinte önkívületben voltam másnap a 38,5 fokos lázzal – állította a nagyvárosban élő pedagógusnő.

Hasonló tévedésről számolt be az Index is kedden: a Ladánybene 27 zenekar frontemberének szülei is különböző vakcinát. Mint írták, László M. Miksa 78 éves édesanyját és 83 éves édesapját az első fordulóban Modernával, míg a másodikban tévedésből kínaival oltották. – Nem szeretném, ha az eset politikai felhangot kapna vagy az oltásellenességet erősítené, egyszerűen csak arra kívánom felhívni a figyelmet, hogy mindenki minden esetben nézze meg, mit kap – hangsúlyoztaa lapnak a felháborodott László M. Miksa. Arra is kitért, szüleinél „egy héttel a második után jöttek ki a tüneteik… hasmenés, hányás, ízületi fájdalmak és a vérnyomás az egekben… nap mint nap feszülve várjuk az emberkísérlet eredményét”.