Kovács Zoltán az október 23-i ünnepségekről: nem érvényesek a járványügyi korlátozások

Kovács Zoltán az október 23-i ünnepségekről: nem érvényesek a járványügyi korlátozások

Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára az október 23-i ünnepi programokról tartott sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2021. október 19-én. (MTI/Soós Lajos)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Idén ismét már előző nap elkezdődnek az 1956-os forradalom és szabadságharc ünnepi megemlékezései, október 23-án Orbán Viktor miniszterelnök rendhagyó helyszínen mondja el beszédét – közölte a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár kedden Budapesten.

Kovács Zoltán tájékoztatása szerint már október 22-én lesznek megemlékezések, az ünnepségsorozat idejére pedig felfüggesztik a koronavírus-járvány miatti korlátozásokat –számol be az MTI. 

A központi rendezvények október 22-én pénteken 14 órakor kezdődnek a műegyetemi emlékműnél, majd 16 órakor indul el a hagyományos fáklyás menet a Bem térre. Itt délután 5 órától indul a megemlékezés.

Október 23-án reggel, a Parlament előtt a Kossuth Lajos téren zászlófelvonással kezdődnek a programok, az Országházban 10 és 16 óra között lehet megtekinteni a Szent Koronát.

Délután fél 4-kor az Andrássy út és a Bajcsy-Zsilinszky út sarkánál felállított színpadon Orbán Viktor mond ünnepi beszédet. Az államtitkár hangsúlyozta, nem véletlen a helyszínválasztás, 15 évvel ezelőtt „a békés emlékezőket és ünneplőket brutális rendőrrohammal verték szét” itt, amit a „modernkori magyar történelem legszégyenteljesebb” napjának nevezett.

A központi rendezvényeknek lesznek még további elemei a Terror Házánál, az Új köztemető gyászparkjában, a 300-as parcellánál és a Kossuth téren. Fényfestést a Külgazdasági és Külügyminisztérium, a Terror Háza Múzeum falain és Nagy Imre szobránál láthatnak majd az érdeklődők.