Kiadós eső eshet, kiadták a figyelmeztetést

Kiadós eső eshet, kiadták a figyelmeztetést

Eső (Fotó: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az ország túlnyomó részén erősen felhős vagy borult lesz az ég szerdán, és többfelé várható eső, zápor, néhol esetleg az ég is megdörrenhet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből. Zivatar és eső miatt a teljes Dunántúlra első fokú figyelmeztetést adtak ki szerdára.

Csapadékra legkisebb eséllyel a keleti, északkeleti negyedben lehet számítani - ezzel szemben ettől nyugatabbra, délnyugatabbra nagyobb területen gyűlhet össze kiadós mennyiség. Nagyrészt a délkeleti, keleti szelet kísérhetik élénk, helyenként erős széllökések, ugyanakkor késő délutántól a Nyugat-Dunántúlon az északira forduló szél erősödhet meg több helyen is.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 12 és 20 fok között várható, a tartósan csapadékos tájakon lesz a hűvösebb. Késő este jobbára 9 és 15 fok közötti értékeket mérhetnek.  

 

Címkék: időjárás