Kihallgatták a rendőrségen Fekete-Győr Andrást

Kihallgatták a rendőrségen Fekete-Győr Andrást

Szél Bernadett, Fekete-Győr András és Hadházy Ákos a külügyminisztérium elé fújta fel a Free Navalnij feliratot (Forrás: Fekete-Győr András Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kihallgatták a rendőrségen a Momentum elnökét amiatt, hogy még áprilisban a külügyminisztérium épülete elé Szél Bernadett-tel és Hadházy Ákossal közösen felfújták a #Free Navalnij feliratot.

Fekete-Győr András az akciót akkor azzal indokolta, hogy egy nyugati, európai országnak kötelessége kiállnia minden demokráciapárti mozgalom mellett. A magyar miniszterelnöknek ugyanakkor egy szava sem volt Navalnij bebörtönzéséhez. A momentumos politikus most úgy látja, hogy Orbán Viktor azóta „csak halad tovább az orosz úton: most épp egyszerűen lemásolja Putyin melegellenes törvényét és kampányát”.

A keddi kihallgatás kapcsán a pártelnök azt is elárulta, hogy bírósági ügy lesz belőle. – Pedig milyen jó lenne, ha hasonló elszántsággal foglalkoznának Rogán, Mészáros, Tiborcz és társaik korrupciógyanús ügyeivel, de inkább egy lemosható festékkel készült feliratra koncentrálnak – írta.

Ettől függetlenül az ügyben eljáró rendőrt teljesen korrektnek nevezte, még jó szurkolást is kívánt neki, hiszen a rendőrségről a magyar-portugál meccsre ment tovább. Fekete-Győr András szerint tehát nem is rájuk kell haragudni, hanem „Orbán politikai bűnözőket védő és felmentő, igazságtalan rendszerére”.