Kijárási korlátozás idején bulibusz szórakoztatja a dunakeszieket – videóval

Kijárási korlátozás idején bulibusz szórakoztatja a dunakeszieket – videóval

Retro Bulibusz Dunakeszin (Forrás: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Pest megyében ugyan csak hétfőtől oldják fel a kijárási korlátozásokat, ez azonban nem akadályozta meg a Dunakeszi Programirodát, hogy az egész várost érintő retrobuszos bulit hirdessen

A dunakeszi polgármesteri hivatalon belül tíz évvel ezelőtt megalakított iroda hirdeti, hogy – a Facebookon közzétett fénykép tanúsága szerint – egy Ikarus 620-as városnéző busz járja a várost délután egy és este hat óra között. A programiroda Facebook-bejegyzése szerint az Andonik Sztárválogatott Retro Bulibuszának szereplői „néhol meg-megállva szórakoztatják majd a lakosokat és a járókelőket. 5 fellépő, 5 különböző stílus annak érdekében, hogy mindenki megtalálja az ízlésének megfelelőt. Olyan neves előadók érkeznek, mint Varga Feri-Balássy Betty páros, az Animal Cannibals, Cozombolis, Gájer Bálint, MC Hawer és Tekknő, a remek hangulatról pedig Abaházi Csaba gondoskodik. Az esemény egyik kezdeményezője és egyben résztvevője a dunakeszi lakos Szebeni István, a TV2 Tények műsorvezetője.”

Lelkesen hirdetik az önkormányzat honlapján is az eseményt, amelynek egyik támogatója is a fideszes polgármester, Dióssi Csaba által vezetett testület. A rendezvényre figyelmünket felhívó dunakeszi olvasóink szerint azonban rossz példát mutat a rendezvény hirdetésével a polgármesteri hivatal. Hiszen akár nagyobb tömeg is összegyűlhet, ami szembe megy az Orbán-kormány által előírt korlátozó szabályokkal. Forrásunk szerint félő, hogy a lakótelepeken várhatóan sokan kísérik majd a retrobuszt, ami emelheti a fertőzésveszélyt. 

https://www.facebook.com/csaba.diossi.7/videos/244838053452835/

A Facebook-bejegyzéshez fűzött hozzászólásokból úgy tűnik azonban, a véleményt nyilvánítók nem nagyon izgatják magukat a fertőzésveszély, illetve a korlátozások semmibe vétele miatt, hiszen szinte kivétel nélkül örülnek az eseménynek.