Kilép Csárdi Antal az LMP-ből, megszűnhet a párt parlamenti frakciója

Kilép Csárdi Antal az LMP-ből, megszűnhet a párt parlamenti frakciója

Csárdi Antal (Forrás: Facebook/LMP - Magyarország Zöld Pártja)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kilép Csárdi Antal az LMP-ből – számolt be róla a hvg.hu, de hasonló értesülés a Magyar Hanghoz is eljutott korábban. Míg a parlamenti képviselő az információt sem megerősíteni, sem megcáfolni nem kívánta a hvg-nek, addig a párt jelezte nekik, igaz az értesülés. A Magyar Hang információi szerint ugyanakkor az LMP-ben arra számítanak, hogy Csárdi Antal a frakciót is elhagyja. 

Nagy kérdés, Csárdi Antal kilépése ellenére marad-e az LMP parlamenti frakciójának a tagja, ugyanis ha a kilépés mellett dönt, azzal a frakció a szükséges öt fős létszám alá csökken, négyen maradnak, ami nem elég a fennmaradáshoz. A Magyar Hang kereste az ügyben az LMP társelnökét, Ungár Pétert telefonon, aki annyival kommentálta Csárdi döntését: „Akármerre is tart az útja, munkasikereket szeretnék neki kívánni”. Kérdésünkre elmondta, hogy azzal kapcsolatos jelzés még nem érkezett a párt felé, hogy a képviselő a frakciót is elhagyná. További érdeklődésünkre, hogy mi lesz, ha az LMP frakció nélkül marad, Ungár azt mondta: „akkor frakció nélkül folytatjuk a működésünket, volt már ilyen az LMP történetében”, de más kommentárt nem kívánt fűzni Csárdi távozásához.

Csárdi Antal egyike azon ellenzéki politikusoknak, akik egyéni körzetekben is tudtak nyerni, a politikus Budapest 1. számú országgyűlési egyéni választókerületének (OEVK) képviselője 2018 óta.