Kincses Gyula: A MOK rendszeresen ad tanácsokat az Operatív Törzsnek

Kincses Gyula: A MOK rendszeresen ad tanácsokat az Operatív Törzsnek

Kincses Gyula (Fotó: Kleb Attila)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Pintér Sándor belügyminiszterrel tárgyalt Kincses Gyula, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöke. Kincses az ATV Egyenes Beszéd műsorában elmondta, számára nem volt meglepő a dolog, mert nem egy hirtelen meghívás volt, hanem a MOK folyamatosan javaslatokat készített az operatív törzs számára, ennek kapcsán volt kommunikáció a felek között – olvasható az ATV honlapján.

Kincses elmondta, Pintérnek az volt a kérdése a MOK-hoz, hogy lehet-e egy olyan egészségügyet kialakítani a járvány után, amely sokkal kiegyensúlyozottabb, egyenletesebb minőségű, számon kérhetőbb, az egészségügyi dolgozók együttműködését hozza, ugyanakkor a kiélezett helyzetekre is jól tud reagálni.​

Arra a feltevésre, hogy Pintérhez kerülhet az egészségügy, a MOK elnöke úgy reagált, hogy egy belügyminiszternek van elég dolga, nem kezd el szabadidejében egészségüggyel foglalkozni, szerinte az operatív törzs vezetőjeként kezdett el ezzel foglalkozni. De azért úgy tűnik Kincsesnek, hogy van erre kormányzati akarat: Pintér nem csak a MOK-kal, hanem más, szakmai szervekkel is tárgyal.

Kincses Gyula: Lakossági fegyelem nélkül teljesen mindegy, mennyi lélegeztetőgép van | Magyar Hang

Az elnök hangsúlyozta, hogy az orvostársadalom együttműködésének az alapja a megfelelő bérezés és a hálapénz megszüntetése. Kincses szerint, amíg a hálapénz intézménye megmarad, addig minden erre irányuló, jószándékú kormányzati döntés meg fog bukni. Az orvos úgy látja, Pintér Sándor érti ezen aggályaikat, de nem tett semmire konkrét ígéreteket.

Az elnök megerősítette, hogy a járványhelyzet jól alakul, Magyarország egy igen veszélyes helyzetet jól oldott meg, de ez az általános intézkedéseknek köszönhető elsődlegesen szerinte.