Kormány, ellenzék és szakértők közös tanácskozását szorgalmazza a Momentum

Kormány, ellenzék és szakértők közös tanácskozását szorgalmazza a Momentum

Forint és euró (Forrás: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A pénzügyi szervezeteknek, a kormánynak és az ellenzéknek közösen kell megoldást találnia a forintválságra – közölte a Momentum új elnöke. Gelencsér Ferenc arra reagált ezzel, hogy egy nappal korábban Gyöngyösi Márton Jobbik-elnök a kormánypártok és az ellenzék egyeztetését sürgette. 

Üljünk össze és beszéljük arról, hogyan oldhatnánk meg a helyzetet, hiszen Magyarország bajban van: óriási az infláció, és a forint a világ leggyengébben teljesítő valutái között van – erről küldött levelet pénteken Gyöngyösi Márton valamennyi parlamenti párt frakciójának.

Eddig a Momentumtól érkezett válasz. Nemrég megválasztott elnökük abban egyetértett, hogy történelmi léptékű forintválság van, elképesztő mértékben emelkednek az árak és romlik a nemzeti valuta, ami minden család megélhetését súlyosan fenyegeti. És miközben a jelenlegi helyzetben a piacokat meg kellene nyugtatni, a kormány eddigi lépései sokkal inkább a pánik, mintsem a hatékony válságkezelés jeleit mutatják.

Gelencsér Ferenc szerint is most közös fellépésre van szükség. – A kormány nem utasíthatja el egy ilyen helyzetben a segítő kezet, csak azért, mert tőle független szakértőktől, vagy az ellenzéktől érkezik – írta közösségi oldalán. Meglátása szerint ez a válság jóval túlmutat a pártpolitikán, és a megoldást sem politikusok zárt ajtók mögötti egyeztetése fogja elhozni. Most a releváns pénzügyi szervezetek és szakértők bevonásával kialakított közös stratégiára van szükség.

A Momentum ezért a jelenlegi helyzetben csak olyan egyeztetéseknek látja értelmét, ami nem csak a politikusokra korlátozódik. Ezen a kerekasztalon ezért érvelése szerint többek között az MNB elnökének, a kormányfőnek, a gazdasági miniszternek, az EU-s tárgyalásokkal megbízott miniszternek, a többi ellenzéki párt frakcióvezetőjének, és a Költségvetési Tanács elnökének is jelen kell lennie szerinte.