Kormányzati kommunikáció: ha nincs elég pénz, akkor is találnak rá

Kormányzati kommunikáció: ha nincs elég pénz, akkor is találnak rá

Rogán Antal a miniszterelnök évértékelőjén (Forrás: Orbán Viktor/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Összesen 107 milliárd forint kiadása volt 2021-ben a Rogán Antal vezetett Miniszterelnöki Kabinetirodának. Ez több, mint kétszerese a költségvetésbe a tárcához eredetileg betervezett 51 milliárd forintnak – derült ki a 2021-es költségvetés tényleges teljesülését bemutató zárszámadásából, amelyet a Hvg.hu ismertetett.

Mint írták, a költségtúllépéseket a minisztérium és az alá tartozó intézmények nagyrészt nem saját hatáskörben követték el, hanem jogszabályi felhatalmazás alapján végrehajtott átcsoportosítások módosították a maradványalapból, a „gazdaság-újraindítási” alapból és a „rendkívüli kormányzati intézkedések” névre keresztelt tartalékból. Kitértek arra is, hogy a Miniszterelnöki Kabinetiroda a költségvetési törvényhez képest 30 milliárd forinttal többet, összesen 54 milliárdot költött kormányzati „kommunikációra”, amit tájékoztatásnak neveztek.