Koronavírus: 171 áldozat

Koronavírus: 171 áldozat

Védőfelszerelést viselő orvos és ápoló a fővárosi Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika koronavírussal fertõzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályán 2021. április 9-én (Fotó:
MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

6518 új fertőzöttet igazoltak az elmúlt 24 órában, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 032 215 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma – derül ki a járvánnyal kapcsolatos tájékoztatásra létrehozott kormányzati oldalról. Elhunyt 171 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 33 343 főre emelkedett.

Jelenleg 147 558 aktív fertőzöttről tudni, 6830 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 663-an vannak lélegeztetőgépen. Utóbbi két adat meghaladja az előző nap közölteket, vagyis egyre többen vannak kórházban és egyre többen szorulnak lélegeztetésre.

A tájékoztatásban kiemelték azt is, hogy egész héten zajlik az oltási akcióhét, amelynek részeként a kórházi oltópontokra reggel 7 órától este 19 óráig előzetes regisztráció és időpontfoglalás nélkül is lehet menni oltásra. Hétfőn csaknem 131 ezer oltást adtak be, közülük több mint 18,5 ezren eddig oltatlnaok voltak, vagyis most kapták meg az első oltást.

 

A legfrissebb adatok szerint egyébként 6 043 116-an kaptak már vakcinát, jelentős többségük – 5 801 593 ember – már a második dózist is. Közelíti a 2 milliót azok száma, akik a harmadik oltást is kérték.

Megismételték azt is, hogy az egészségügyi intézmények és a tömegközlekedés mellett ismét maszkot kell viselni az üzletekben, a bevásárlóközpontokban, a postákon, az ügyfélszolgálatokon, a színházakban, a mozikban, a múzeumokban és sportrendezvényeken. A beltéri kulturális és egyéb rendezvényeken, az edzőtermekben, az uszodákban, a fürdőkben, valamint a  vendéglátó üzletekben pedig az ott dolgozóknak kötelező a maszkhasználat. A bölcsődékben, az óvodákban, az iskolákban az igazgatók és a felsőoktatási intézményekben a rektorok, az egyéb munkahelyeken a munkáltatók határozhatják meg a maszkviselés szabályait.

Címkék: koronavírus