Koronavírus: elhunyt egy beteg, 189 új fertőzöttet igazoltak

Koronavírus: elhunyt egy beteg, 189 új fertőzöttet igazoltak

A német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina fecskendőkben előkészítve az oltáshoz a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház oltópontján 2021. május 27-én (Fotó: MTI/Komka Péter)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az elmúlt 24 órában 189 új fertőzöttet igazoltak, ez kilenccel több a csütörtökinél, utoljára június 11-én volt ennél magasabb a napi új fertőzöttek száma. Ezzel a járvány kezdete óta összesen 811 706 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt egy beteg, így az elhunytak száma 30 057 főre nőtt – közölte péntek reggel a hivatalos kormányzati tájékoztató oldal.

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 775 286 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 6 363 főre csökkent. 82 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 8-an vannak lélegeztetőgépen, az egy nappal korábbihoz képest tehát csökkent a kórházban ápoltak és a lélegeztetőgépen lévők száma is.  

A beoltottak száma 5 725 336 fő, közülük 5 505 341 fő már a második oltását is megkapta. A lakosság 58,6 százaléka már legalább az első oltását megkapta, 56,4 százalékuk pedig már a másodikat is. A delta vírusmutáns több európai országban és már hazánkban is terjed, a negyedik hullám jelei már több országban érzékelhetőek, és a beoltatlanok vannak a legnagyobb veszélyben, ezért azt kérik, hogy aki még nem oltatta be magát, az jelentkezzen háziorvosánál vagy regisztráljon és foglaljon időpontot az interneten.

Arra is kitérnek, hogy a jövő hét folyamán az iskolákban is lesz oltási akció, azon 12 év feletti diákok kaphatják meg az oltást, akiknek szülei visszajelezték az oltási igényt. A 12 éven felüli gyermekek oltására emellett továbbra is van lehetőség, a még beoltatlan gyermeket automatikusan lehet regisztrálni oltásra az interneten és számukra is nyitva az időpontfoglaló.

A harmadik védőoltás felvételére az eeszt.gov.hu honlapon lehet időpontot foglalni, eddig már 266 ezren adatták be a harmadik oltást.