Koronavírus – Hatra emelkedett itthon az elhunytak száma

Koronavírus – Hatra emelkedett itthon az elhunytak száma

A Fővárosi Önkormányzat Egyesített Szent István és Szent László Kórház – rendelőintézeti épülete (Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Újabb koronavírussal-fertőzött betegek haltak meg – derül ki a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos kormányzati tájékoztató oldalról. Egy 65 éves és egy 75 éves magyar nő hunyt el. Ezzel hatra emelkedett a járvány áldozatainak száma.

A két nő esetében egyelőre nem közöltek több információt, így azt sem, hogy volt-e bármilyen más betegségük. Bár az eddigi tájékoztatások szerint a korábbi áldozatoknál mindig voltak másfajta alapbetegségek is.

Az első magyar beteg, egy 75 éves férfi múlt vasárnap halt meg, a hírt elsőként a XVIII. kerületi polgármester osztotta meg. Pénteken délelőtt a hivatalos tájékoztató oldalon közölték, hogy két újabb áldozata volt a járványnak, egy 79 éves és egy 68 éves magyar férfi. A negyedik áldozat a legfiatalabb, 53 éves, esetében is azt közölték, hogy többszörös krónikus betegségben szenvedett.

Müller Cecília országos tiszti főorvos az operatív törzs szombati sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy az akkori adatok szerint hat embert kezeltek intenzív osztályon.

A kormányzati oldalon annyit írtak még, hogy időközben 12 főre emelkedett itthon a gyógyultak száma. 

Mint arról már vasárnap reggel beszámoltunk, egy nap alatt 28 újabb embernél mutatták ki a fertőzést, így már összesen 131-re nőtt a koronavírussal diagnosztizáltak száma. A tájékoztatás szerint 115-en vannak jelennek karanténban, illetve az már kiderült, hogy 3000 felett van azoknak a száma, akik külföldről jöttek haza és úgynevezett hatósági házi karanténban töltenek két hetet. Eddig 4443 mintavételt végeztek el Magyarországon, a tesztek és a szűrések számát továbbra is vita övezi.

Címkék: koronavírus