Koronavírus: Ismét 100 felett az elhunytak száma

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

2995 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést – derül ki a járvánnyal kapcsolatos tájékoztatásra létrehozott kormányzati oldalról. Ez azt jelenti, hogy a vírus hazai megjelenése óta már 400 111 embernél diagnosztizálták a betegséget.

Elhunyt 107 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 14 252 főre emelkedett.

A gyógyultak száma folyamatosan nő, már 304 680 fő. Ezt jelenti, hogy jelenleg 81 179 aktív fertőzöttről tudni. 4147 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 351-en vannak lélegeztetőgépen.

Eddig 427 309-en kaptak oltást, közülük 172 ezren már kettőt is. Jelenleg is zajlik a regisztrált legidősebbek oltása a kórházi oltópontokon (Pfizer- és Szputnyik vakcinával), a háziorvosok pedig a 60 év alatti krónikus betegek oltását végzik (AstraZeneca-vakcinával). Emellett több idősotthonba is visszatérnek az oltócsapatok és folytatódik az egészségügyi dolgozók második körös oltása is. Zöld utat kapott a hatóságoktól a kínai Sinopharm-vakcina is, így hamarosan azzal is kezdődhet az oltás.

A tájékoztatásban kiemelték, hogy az elmúlt napokban Európa számos országához hasonlóan hazánkban is nőtt az új fertőzöttek, a kórházi betegek száma, ez arra figyelmeztet, hogy a harmadik hullám jelei mutatkoznak itt is. A brit vírusmutáns egész Európában gyorsan terjed, több embert fertőz és növeli a betegek számát. Egyúttal ismét hangsúlyozták, hogy a védelmi intézkedések betartása továbbra is fontos. A kormány álláspontja, hogy csak fokozatosan és felelősen lehet feloldani a korlátozásokat, és ehhez az emberek véleményét is kikéri. 

Címkék: koronavírus