Koronavírus: már 131 fertőzöttet diagnosztizáltak

Koronavírus: már 131 fertőzöttet diagnosztizáltak

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy nap alatt 28 újabb embernél mutatták ki a fertőzést, így már összesen 131-re nőtt a koronavírussal diagnosztizáltak száma – derül ki a járvánnyal kapcsolatos információkat közlő kormányzó oldalról.

Az új betegekről a rövid tájékoztató semmit sem árul el. Csak annyit közöltek – amit már Müller Cecília országos tiszti főorvos is hangsúlyozott –, hogy a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol jelen lehet a vírus. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatértek, és aki teheti, az maradjon otthon, mindenki tartsa be a szabályokat és az ajánlásokat.

Itthon eddig négy ember halt meg a járvány miatt, a legfiatalabb áldozat 53 éves volt. Mindannyiuknak több más betegsége is volt. Olyanok is vannak már, akik felgyógyultak, az eddigi információk szerint heten.

A tájékoztatás szerint 115-en vannak jelennek karanténban, illetve az már kiderült, hogy 3000 felett van azoknak a száma, akik külföldről jöttek haza és úgynevezett hatósági házi karanténban töltenek két hetet.

Eddig 4443 mintavételt végeztek el Magyarországon, a tesztek és a szűrések számát továbbra is vita övezi.

Koronavírus: lehull a maszk | Magyar Hang

Világszerte közben meghaladta a 307 ezret a fertőzöttek száma. A Johns Hopkins Egyetem legfrissebb adatai szerint 13 ezernél is több áldozatot követelt a járvány és 92 ezer felett van a gyógyultak száma. A diagnosztizált esetek száma azonban nem tükrözi pontosan a valóságot, az egyes országokban többé-kevésbé korlátozott az elvégzendő tesztek száma, illetve a számontartás kritériumai is különböznek egymástól.

A baltimore-i egyetem összesítése szerint a vírusfertőzést eddig 171 országban és területen mutatták ki. Kínában (Hongkong és Makaó területek nélkül), ahol a járvány tavaly év végén elkezdődött, 81 ezer esetet tartottak nyilván, ebből 3265-en haltak meg és 72 355-en gyógyultak meg. Kína után a legjobban érintett országok Olaszország 4825 halottal és 53 578 megfertőződéssel, Irán 1556 halottal és 20 610 esetszámmal, valamint Spanyolország 1381 halottal és 25 496 fertőzöttel.    

Címkék: koronavírus