Kövér László: Pánikra semmi ok, sem a Fidesz, sem az ország nincs válságban

Kövér László: Pánikra semmi ok, sem a Fidesz, sem az ország nincs válságban

Kövér László (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Pánikra semmi ok. Feltűnt a politikai küzdőtéren egy eddig ismeretlen, új ellenfél, aki összegyűjtötte azon ellenzéki szavazókat, akiknek régóta elegük volt Gyurcsányékból, a momentumos ostobákból, a nem létező Párbeszédből meg a hangoskodó Tordaikból és Szabó Tímeákból, illetve a Jobbikból, amelyik annyira belebonyolódott a saját cseleibe, hogy már azt sem tudja, honnan indult és merre tart. Semmi más nem történt eddig ” – véli Kövér László házelnök.

Az Országgyűlés elnöke a Magyar Nemzetnek nyilatkozva Tölgyessy Pétert régi képviselő- és harcostársának nevezi, úgy véli, általában kiváló elemzéseket szokott adni a magyar politikáról, de most nem ért vele egyet. Kövér László szerint ugyanis sem a Fidesz, sem az ország nincs válságban, a világ van nagy bajban. A Fidesz választmányi elnöke szerint a Magyar Péter-jelenség miatt sem kell aggódni.

Kövér szerint a Gyurcsány Ferenc vezette baloldal által hátrahagyott örökség után Orbán Viktor tizennégy éves kormányzása alatt politikai közösségük történelmi tetteket hajtott végre, aminek az lett az egyik hozadéka, hogy a kormányfőn keresztül „Magyarország ma olyan tényező az európai és a világpolitikában, amit az ország mérete, gazdasági potenciálja nem indokol.”

A fideszes házelnök azt elismeri, hogy ez a lendület megtört, a mostani kihívásokra még nem találták meg a megfelelő választ, a miniszterelnök a kivezető utat keresi, amikor a gazdasági semlegességről beszél. Azt mondja: a nemzetközi politikai, gazdasági kihívásokhoz mérve az Orbán Balázs szavai körüli hisztéria vihar egy pohár vízben, az sem túl érdekes, mi folyik a Tisza Pártban, mit beszél a parlamenti ellenzék. A Tisza Párt miatt a Fidesznek a stratégiáján nem kell változtatnia, de a politikai kommunikáción módosítani kell, mert azt Magyar Péter átalakította.

Kövér László szerint valós veszélyt az jelenti, hogy a közösségi média manipulációja miatt mára tömegek veszítették el valóságérzékelésüket, őket csak az érdekli, hogy akár a politikára vonatkozó vágyaikat is kiszolgálják. A celebpolitizálást találó kifejezésnek tartja erre a jelenségre, s szerimte a celebstílus átszivárgott a politikába, ami a demokrácia jövőjére nézve fenyegető igazán.

Az interjúban Kövér Lászlónak arról is beszél, hogy: hibrid háború zajlik a kontinensen, Magyarország ellen is. Szerinte Donald Trumpnak az Egyesült Államok a hazát jelenti, míg a demokraták egy globális világbirodalom eszközeként tekintenek hazájukra, éppen azok ássák alá a demokrácia alapjait, akik szavakban védik,