Közös közleményben kér konkrét tájékoztatást a teljes ellenzék

Közös közleményben kér konkrét tájékoztatást a teljes ellenzék

Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár, a kommunikációs akciócsoport vezetője az operatív törzs sajtótájékoztatóján 2020. március 15-én

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az összes ellenzéki párt, illetve Szél Bernadett és Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő egy közös közleményben reagált az operatív törzs vasárnapi tájékoztatójára. Ezúttal Kovács Zoltán tartotta, aki több kérdésre sem adott választ, ráadásul volt, hogy ki is oktatta a kérdést feltevő újságírókat.

– Jogos elvárása Magyarország polgárainak, hogy naponta pontos és alapos tájékoztatást kapjanak, és ebben az elvárásukban az újságírók képviselik őket. Ők teszik fel azokat a kérdéseket, amelyek az emberekben felmerülhetnek. Ezt a kormánynak a tájékoztatásai során fokozottan figyelembe kell vennie – közölték a pártok.

Egyúttal arra is felhívták a kormány figyelmét, hogy a leghitelesebb információ a koronavírussal kapcsolatosan az egészségügy dolgozóinak a szakmai véleménye. Éppen ezért azt kérték, hogy az ő javaslataikat nyomatékosan vegyék figyelembe.

A közös kiállás végén ott szerepelt Jobbik, az MSZP, a DK, az LMP, a Párbeszéd, a Momentum, a Liberálisok, illetve Szél Bernadett és Hadházy Ákos neve.