Prágai lövöldözés: a külügynek jelenleg nincs tudomása magyar áldozatokról

Prágai lövöldözés: a külügynek jelenleg nincs tudomása magyar áldozatokról

Fegyveres rendőr biztosítja a helyszínt a prágai Károly Egyetemnél elkövetett lövöldözést követően 2023. december 21-én. (Fotó: MTI/EPA/Martin Divisek)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mély megdöbbenéssel értesültünk a prágai lövöldözésről; jelenleg nincs tudomásunk arról, hogy magyar lenne az áldozatok vagy a sérültek között – írta Facebook-oldalán a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára csütörtökön, amit az MTI szemlézett.

Menczer Tamás közölte: a magyar nagykövetség kapcsolatban van az egyetemmel és a rendőrséggel. – Együtt érzünk az áldozatok családtagjaival és a sérültekkel, akiknek teljes testi-lelki felépülést kívánunk, imáinkban is velük vagyunk – fogalmazott az államtitkár. Hozzáfűzte, a fejleményeket folyamatosan figyelik.

Később Menczer arról is posztolt: a jelenlegi információik szerint nagyságrendileg 20-30 magyar egyetemről érkezett hallgató tanul a prágai Károly Egyetemen, de ez nem jelenti azt, hogy mindannyian magyar állampolgárok. A Károly Egyetemtől kapott első tájékoztatás szerint nincs külföldi áldozata a lövöldözésnek.

A prágai Károly Egyetem filozófia intézeténél, a Jan Palach téren többen életüket vesztették és több tucatnyian megsebesültek a csütörtök délutáni lövöldözésben, a részletekről itt írtunk.

Címkék: Prága, lövöldözés