Külügyminisztérium: Ficzere feladata a magyar vállalatok népszerűsítése volt

Külügyminisztérium: Ficzere feladata a magyar vállalatok népszerűsítése volt

A Külgazdasági és Külügyminisztérium által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Magyar Exportfejlesztési Ügynökség (HEPA) moszkvai képviseletének megnyitóján 2019. december 13-án. Mellette Hendrich Balázs, a HEPA vezérigazgatója és Horváth Margarita, a képviseleti iroda vezetõje. (Forrás: Fotó: KKM/Borsos Mátyás/MTI/MTVA)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A magyar külügyminisztérium szerint nem töltött be pozíciót magyar állami cégben Ficzere Margarita, aki az Amerika Egyesült Államokban letartóztatott 46 éves Horvath Bence anyja. A Telex azután kereste meg a Külgazdasági és Külügyminisztérium sajtóosztályát, hogy a 444.hu szerint a magyar külügy cégének irodavezetője és az orosz belügy hivatalos beszállítója volt az Amerikában letartóztatott férfi anyja. A lap nyilvánosan elérhető adatok alapján írta meg, hogy a külügyminisztérium háttérintézményének, a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség moszkvai partnerirodájának volt vezetője és a letartóztatott férfi szoros családi viszonyban lehetnek.

„Ficzere Margarita nem töltött be pozíciót magyar állami cégben. A Magyar Exportfejlesztési Ügynökség moszkvai partnerirodájának volt az alkalmazottja, amely egy orosz cég volt, feladata pedig a magyar vállalatok termékeinek és szolgáltatásainak népszerűsítése Oroszországban és a kaukázusi régióban” – közölte a KKM.