Látogatási tilalmat vezetnek be szerdától a szegedi klinikákon

Látogatási tilalmat vezetnek be szerdától a szegedi klinikákon

(Fotó: Bodacz Péter/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szerdától látogatási tilalmat vezetnek be a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) klinikáin – tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága kedden az MTI-t.

A közlemény szerint a Csongrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi és Élelmiszerlánc-biztonsági Főosztályának határozata alapján az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ valamennyi fekvőbeteg-ellátó egységében látogatási tilalmat rendeltek el.

A figyelőszolgálatba bevont orvosok hatodik heti jelentése alapján megállapították, hogy Szegeden megkezdődött az influenzajárvány – írták.

Az elmúlt napokban több magyarországi kórházban, így a miskolci, Tolna megyei, a salgótarjáni, a zalai és a budapesti Honvédkórházban is hasonló intézkedéseket vezettek be.

A 14,5 milliárdért felhúzott klinikán is ápolják a „balkáni hagyományokat" | Magyar Hang

A hideg miatt zárták le a 265 ágyas, naponta sok száz járóbeteget fogadó szegedi klinika főbejáratát. Az intézmény elnöki hivatala szerint nincs hiba.